Wednesday, May 9, 2007

Apropå Knut

Berlinborna har numera sin egen motsvarighet till Sveriges Nelson – isbjörnen Knut. Tyska folket vallfärdar till Berlin zoo. Isbjörnsbebisens inhägnad har varit avstängd för besökare under delar av dagarna för att den lilla nallen inte ska bli för trött av all uppmärksamhet. Varje helg besöker 25000 personer djurparken för att få en skymt av Knut som även har en egen blogg. Hur en isbjörnslabb lyckas vid tangentbordet är oklart.

Der Spiegel har rapporterat stadigt om Knuts framsteg. Tidningens hemsida känns som det fotoalbum mina föräldrar gjorde åt mig som liten; bilder på bebisen från alla vinklar och text som förklarar varje avancemang. Idag åt Kristina morotspuré för första gången. Hon spottade ut det mesta. Igår lyfte Knut på tassen och vinkade till djurparksbesökarna för första gången.

Den fluffiga isbjörnen har charmat alla men nu är Der Spiegels Knutredaktion orolig. De har konstaterat att Knut för varje dag blir mindre och mindre kritvit, får allt vassare tänder och inte leker och stojar som för fem veckor sedan. Dessutom har Knut – hemska tanke – blivit större. Vem hade kunnat ana att isbjörnen skulle växa?

No comments: